Muzierkatelier Maestro

Docenten

Carlo Vandenhende

Gebeten door muziek kreeg hij toen hij 7 jaar was zijn eerste gitaar. Dat het een speelgoedgitaartje was kon de pret niet drukken, want het had zes snaren en kon worden gestemd. Al snel speelde hij een liedje dat hij na veel zoeken en proberen kon ontlokken aan de gitaar.

Gitaar was zo populair dat hij niet onmiddellijk kon starten aan de Muziekacademie van Oudenaarde. Hij koos toen voor cello. Dit instrument zou een grote liefde blijven, maar de eerste liefde bleef... gitaar. Na de muziekacademie koos hij resoluut voor een conservatoriumopleiding. Hier ontmoette hij gedreven en boeiende docenten zoals o.a. Philippe Herreweghe, Jacques Van Deun en Fernando Gonzales. Deze laatste zou hem introduceren in de wereld van Leo Brouwer, Piazolla, Villa Lobos, Barrios... klassieke gitaar met een latinokleur.

Toen hij 16 jaar was, werd hij voor de leeuwen gegooid... een week lang de sterren van de hemel spelend op de Gentse Feesten. De adrenaline, de kick, het applaus... zouden ervoor zorgen dat hij naast het lesgeven niet meer zonder podia kan.

Zijn 'loopbaan' wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan ervaringen, projecten, muzikale stijlen. Van 'Porgy and Bess' tot 'Fantasia para un gentil hombre'. Disney Classic 'De Klokkenluider van Notre Dame', opera's zoals 'Tancredi' van Rossini, CD-reeks van de Vlaamse Polyphonisten, etno-jazz met Luiz Marquez ...

Als lesgever heeft hij zijn sporen reeds ruimschoots verdiend. Momenteel is hij werkzaam als docent gitaar aan de Kunsthumaniora Gent en de Stedelijke Muziekacademie Waregem. Maar hij startte zijn carrière bij kleuters in de Freinetschool De Wingerd. De liefde voor kleutermusiceren zou nooit meer overgaan. Enkele jaren later doceerde hij 'begeleidingspraktijk' aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Verder mag hij als gastdocent geluidstechniekers-in-opleiding wegwijs maken in de wereld van de latijnsamerikaanse muziek en leeft hij zich ook uit in diverse workshops van Ars Musica...

Zijn passie voor muziek vindt bijna dagelijks zijn weg in concerteren of lesgeven. Zelf een concertje meepikken is vaak gereserveerd voor de vakanties. Hij hoopt met het Muziekatelier Maestro een deur open te zetten naar de boeiende wereld van muziek en deze toegankelijk te maken voor eenieder.

Hoewel de actieve loopbaan steeds minder ruimte laat voor lesgeven, geeft hij nog steeds met groot enthousiasme les in het Muziekatelier Maestro: cello, gitaar, zang en piano.